DOMÓTICA

La domòtica és el conjunt de tecnologies aplicades al control i l'automatització intel·ligent de l'habitatge, que permet una gestió eficient de l'ús de l'energia, a més d'aportar seguretat, confort, i comunicació entre l'usuari i el sistema. Un sistema domòtic és capaç de recollir informació provinent d'uns sensors o entrades, processar i emetre ordres a uns actuadors o sortides. El sistema pot accedir a xarxes exteriors de comunicació o informació. La domòtica aplicada a edificis no destinats a habitatge, és a dir oficines, hotels, centres comercials, de formació, hospitals i terciari, es denomina, immòtica. La domòtica permet donar resposta als requeriments que plantegen aquests canvis socials i les noves tendències de la nostra forma de vida, facilitant el disseny de cases i llars més humanes, més personals, multifuncionals i flexibles. El sector de la domòtica ha evolucionat considerablement en els últims anys, i actualment ofereix una oferta més consolidada. Avui en dia, la domòtica aporta solucions dirigides a tot tipus d'habitatges, incloses les construccions d'habitatge oficial protegit.

La domòtica és el conjunt de tecnologies aplicades al control i l’automatització intel·ligent de l’habitatge, que permet una gestió eficient de l’ús de l’energia, a més d’aportar seguretat, confort, i comunicació entre l’usuari i el sistema.
Un sistema domòtic és capaç de recollir informació provinent d’uns sensors o entrades, processar i emetre ordres a uns actuadors o sortides. El sistema pot accedir a xarxes exteriors de comunicació o informació.
La domòtica aplicada a edificis no destinats a habitatge, és a dir oficines, hotels, centres comercials, de formació, hospitals i terciari, es denomina, immòtica.
La domòtica permet donar resposta als requeriments que plantegen aquests canvis socials i les noves tendències de la nostra forma de vida, facilitant el disseny de cases i llars més humanes, més personals, multifuncionals i flexibles.
El sector de la domòtica ha evolucionat considerablement en els últims anys, i actualment ofereix una oferta més consolidada. Avui en dia, la domòtica aporta solucions dirigides a tot tipus d’habitatges, incloses les construccions d’habitatge oficial protegit.